Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Attica Bank: Στην ABS Metexelixis χαρτοφυλάκιο «κόκκινων δανείων» 700,5 εκατ.

Ρουμελιώτης Attica Bank

Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων/πιστώσεων συνολικού ποσού περίπου 700,5 εκατ. ευρώ μεταβίβασε η Attica Bank στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με την επωνυμία ABS Metexelixis S.A., που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα το SPV εξέδωσε και μεταβίβασε στην Τράπεζα ένα ομόλογο Σειράς Α ονομαστικής αξίας 343,25 εκατ. ευρώ (Senior Note) και ένα ομόλογο Σειράς Β ονομαστικής αξίας 357,25 εκατ. ευρώ (Junior Note), τα δε δύο αυτά ομόλογα προέκυψαν από την τιτλοποίηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου δανείων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου 3156/2003, και εξασφαλίζονται με εκ του νόμου ενέχυρο τα εν λόγω δάνεια.

Η τιτλοποίηση και μεταβίβαση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της πραγματοποιήθηκε σε εκτέλεση της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της 29.11.2017, για την οποία ενημερώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της 22.12.2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις στις τράπεζες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Attica Bank: Εγκρίθηκε ομόφωνα η επικείμενη ΑΜΚ μέχρι 198 εκ. ευρώ