Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Βρούτσης: Τα στοιχείας της «Εργάνης» αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας

Βρουτσης-Γιαννης

Γιάννης Βρούτσης. Υπουργός Εργασίας

Τα στοιχεία της Εργάνης αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας για τον μήνα Οκτώβριο, δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης. Αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Όλη ανακοίνωση: «Παρασκευή βράδυ και με καθυστέρηση πολλών ημερών, δημοσιεύθηκαν χθες τα μηνιαία στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ που αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας τον Οκτώβριο. Τον μήνα που μας πέρασε καταγράφεται η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών: αρνητικό ρεκόρ με 120.000 χαμένες θέσεις εργασίας και τη μερική απασχόληση να αγγίζει το 62,05%.

» Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται πολύ αργά, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή με μισθούς 317 ευρώ -ένας στους τρεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ- και αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

» Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα στη χώρα μας, η χαμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η χαμηλή παραγωγικότητα της εργασίας, σε συνδυασμό με τους εξοντωτικούς φόρους και τις εισφορές και το πάγωμα των δημοσίων επενδύσεων, δημιουργούν -με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- ένα ασφυκτικό περιβάλλον με χαμηλή ανάπτυξη που πλήττει την αγορά εργασίας, με θύματα εργαζόμενους και ανέργους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εργάνη: Περισσότερες κατά 120.087 οι αποχωρήσεις σε σχέση με τις προσλήψεις τον Οκτώβριο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μόνο 12% των ανέργων στην Ελλάδα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, παραδέχεται ο ΟΑΕΔ