Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πρύτανης ΑΠΘ: Απάντηση στα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν για «εκτός σειρά» εμβολιασμό

ΑΠΘ

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου

Σε δήλωση- απάντηση σε δημοσιεύματα  προχώρησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαϊωάννου.

Τα δημοσιεύματα, τα οποία εμφανίστηκαν σε ΜΜΕ προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστικότερο αυτό της κομματικής εφημερίδας Αυγής, υποστήριζαν πως ο πρύτανης του ΑΠΘ και  καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Μάλιστα τα δημοσιεύματα δεν ξεχνούν αν επισημάνουν πως ο πρύτανης ήταν αυτός που έδωσε εντολή στην αστυνομία να διαλύσει την πρώτη κατάληψη στο κτήριο της πρυτανείας (με πιο ενδεικτικό τον τίτλο της Αυγής: «Εκτός σειράς εμβολιάστηκε ο πρύτανης που κάλεσε τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ»).

Στην απάντησή του ο κ. Παπαίώάννου επισημαίνει πως ψευδώς αναφέρεται πως εμβολιάστηκε εκτός σειράς, καθώς τα δημοσιεύματα αποκρύπτουν πως το όνομά του βρισκόταν νόμιμα στη λίστα των μελών της Σχολής Επιστημόνων Υγείας προς εμβολιασμό, ως ο επικεφαλής της έρευνας ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα της Θεσσαλονίκης, την οποία ως γνωστόν πραγματοποιεί το πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με δημοσίευμα που ψευδώς αναφέρει ότι εμβολιάστηκα εκτός σειράς δηλώνω τα εξής:

Συμπεριελήφθην στη λίστα των μελών ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας προς εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού Covid-19, καθώς είμαι επικεφαλής του ερευνητικού έργου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη ενημέρωση των αρμόδιων εμβολιαστικών Αρχών έγινε από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η συστηματική και κατευθυνόμενη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και προσωπικής μου στοχοποίησης αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο Αριστοτέλειο δεν με αγγίζει.».