Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σημαντικές αλλαγές για τα δικαιώματα των συνδρομητών σε τηλεφωνία και διαδίκτυο

Τι προβλέπει ο νέος Κανονισμός Γενικών Αδειών: Έλεγχος υπέρογκων χρεώσεων, αυτόματη πίστωση λογαριασμού σε περίπτωση βλαβών, αύξηση προθεσμίας για καταγγελία σύμβασης.

Ο νέος Κανονισμός Γενικών Αδειών, που εξέδωσε η ΕΕΤΤ, καθορίζει τις υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και δίνει έμφαση στην προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών και στον έλεγχο των χρεώσεών τους σε τηλεφωνία και Διαδίκτυο.

Οι σημαντικότερες υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νέος Κανονισμός, μεταξύ άλλων, αφορούν στα ακόλουθα θέματα:

Επισημαίνεται ότι, η απαγόρευση της αύξησης του παγίου στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η ρύθμιση για την αποστολή ηλεκτρονικών λογαριασμών τίθενται άμεσα σε ισχύ.Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ μετά την πάροδο έξι μηνών, χρόνος που απαιτείται προκειμένου οι πάροχοι να προετοιμαστούν επαρκώς, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις τους. Κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕΤΤ παραμένει η προάσπιση των δικαιωμάτων και η πρόσβαση των καταναλωτών σε ανταγωνιστικές επιλογές υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Πηγή: www.lawspot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όσους καπνίζουν σε αυτοκίνητο με παιδί και άλλες κυρώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις στην υπόθεση εναντίον του Facebook για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Tα δικαιώματα των μαθητών που οι γονείς τους είναι σε διάσταση ή διαζευγμένοι