Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Εισαγγελική παρέμβαση για τις αφίσες του καθηγητή Συρίγου

Συρίγος

Άγγελος Συρίγος

Οι αφίσες με τη φωτογραφία του καθηγητή του Παντείου Άγγελου Συρίγου και πάνω από το πρόσωπο του ο τίτλος «Αυτός είναι ο φασίστας» προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προ’ι’σταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Ηλίας Ζαγοραίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν με την αφισοκόλληση διάφορες περιοχές της Αθήνας, τελείται το αδίκημα της προτροπής διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος του κ.Συρίγου.

Ο καθηγητής αναμένεται να κληθεί ως μάρτυρας από τον εισαγγελέα.

Σήμερα ο Αγγελος Συρίγος βρέθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.  Στο Μονομελές Πρωτοδικειο Αθηνών επρόκειτο να δικαστεί ο ένας από τους τρεις νεαρούς, κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή έξω από το Παντείο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τότε του είχε επιτεθεί μια ομάδα νεαρών επειδή νωρίτερα ο κ. Συρίγος είχε επικρίνει νεαρούς που έκαναν αφισοκόλληση στους τοίχους του Πανεπιστημίου.

Η δίκη αυτή αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Πριν ανακοινωθεί η νέα δικάσιμος ο καθηγητής ζήτησε από τους δικαστές μία σύντομη δικάσιμο, επιδεικνύοντας τους μία από τις αφίσες με τη φωτογραφία του.

“Είμαι σε μία συνεχή απειλή”, είπε χαρακτηριστικά. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η απάντηση του Συρίγου σε αυτούς που τον επικύρηξαν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι καταδικάζουν τη στοχοποίηση Συρίγου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Βραζιλία ο Π. Καμμένος