Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Φωτιά στην Βάρη – Μας προβληματίζει πώς ξεκίνησε, λέει ο δήμαρχος

Φωτιά

Φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτηνοτροφείο στην περιοχή της Βάρης.

Η φωτιά ξέσπασε στη 01.20 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μια έκταση 60 στρεμμάτων, όπου βρίσκεται το παλιό εγκαταλελειμμένο κτηνοτροφείο «ΒΟΚΤΑΣ», όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, που μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι πλέον η περιοχή βρίσκεται σε καθεστώς πολεοδόμησης πλέον.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επικρατούσαν πολλοί ισχυροί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε όλη την έκταση του οικοπέδου, εξήγησε ο κ. Κωνσταντέλος. Στο σημείο βρέθηκαν περίπου 6 πυροσβεστικά οχήματα και 10 της πολιτικής προστασίας.

«Ήμασταν οριακά στο να απομακρύνουμε τον κόσμο. Όταν ελέγχθηκε ότι η φωτιά δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα όρια της εγκατάστασης, πάρθηκε η απόφαση και από τη Πυροσβεστική και από εμάς να μην προχωρήσουμε σε εκκενώσεις της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε.

Ο κ. Κωνσταντέλος σημείωσε ότι η φωτιά έχει πολλές αναφλέξεις διότι υπάρχουν παλιά υλικά οικοδομών. Πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει το πως προκλήθηκε η φωτιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής είναι εκεί, δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά τί μπορεί να συνέβη. Είμαστε σε επιφυλακή, έχουμε 45 πυροφύλακες και 20 οχήματα και τη Πυροσβεστική. Η περιοχή μας είναι κατάφυτη».

Διαβάστε ακόμη:

Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στην Ύδρα

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Γορτυνία – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια

Ηράκλειο: Φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καστέλι

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση