Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Australian Open: Ο Ράφα Ναδαλ μεγάλος νικητής στον τελικό ανδρών με εντυπωσιακή ανατροπή

Australian Open: Ο Ράφα Ναδαλ μεγάλος νικητής στον τελικό ανδρών με εντυπωσιακή ανατροπή

Rafael Nadal

Με μια μοναδική ανατροπή, ο 35χρονος Ράφα Ναδάλ κατάφερε να φτάσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του (πρώτη το 2009) στην κατάκτηση του Αυστραλιανού Open, νικώντας στον μεγάλο τελικό των ανδρών τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ισπανός παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον εξαιρετικό Μεντβέντεφ, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τα 3 επόμενα σετ, σε έναν αγώνα που κράτησε σχεδόν πεντέμισι ώρες.

Ο 25χρονος Μεντβέντεφ κέρδισε με άνεση το πρώτο σετ με 6-2, κατόρθωσε να γυρίσει από το… πουθενά το δεύτερο και να το πάρει κι αυτό με 7-6 (7-5) μετά από μιάμιση ώρα. Όμως ο Ναδάλ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Ο Ισπανός πήρε το τρίτο και το τέταρτο σετ με 6-4, έφτασε σε διπλό match point στο πέμπτο σετ για να ισοφαριστεί σε 5-5 από τον Ρώσο, αλλά κάνοντας αμέσως μπρέικ  πήρε με 7-5 το τελευταίο σετ και τη νίκη.

Με τη νίκη του ο Ναδάλ έγινε ο πρώτος τενίστας που κατακτά 21 τίτλους σε Grand Slam αφήνοντας στους 20 τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρότζερ Φέντερερ.