Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Βασιλιάς Κάρολος: Ποιοι θα παρεβρεθούν στη στέψη του στις 6 Μαΐου

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για την 6η Μαΐου όταν και θα πραγματοποιηθεί η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ το παγκόσμιο ενδιαφέρον αυξάνεται.

Εκτιμάται ότι περίπου 27 εκατομμύρια Βρετανοί και 300 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως θα παρακολουθήσουν την σπάνια μεγαλοπρεπή τελετή η οποία είναι η πρώτη από το 1953, όταν στέφθηκε βασίλισσα η μητέρα του Ελισάβετ, 15 μήνες μετά τον θάνατο του Γεωργίου ΣΤ’.

Σύμφωνα με το παλάτι η λίστα των προσκεκλημένων θα ανέρχεται στους 2.000 καλεσμένους από 8.000 που ήταν στη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Από τους ξένους μονάρχες αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Καρόλου όπως:

Θα παραστούν ηγέτες από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το περιοδικό Town & Country είναι:

Μέχρι στιγμής, διάσημα πρόσωπα όπως ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ, η Τζοάνα Λάμλεϊ, η Στέλλα Μακάρτνεϊ, Ρόουαν ‘Ατκινσον, Μπέαρ Γκριλς έχουν επιβεβαιωθεί ότι θα βρίσκονται εκεί.

Επίσης 450 απλοί πολίτες, εργαζόμενοι και εθελοντές, που έχουν τιμηθεί με το Μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (BEM) θα παραστούν στη τελετή ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στη χώρα. Ανάμεσά τους ο 13χρονος Max Woosey, ο οποίος κοιμόταν σε μια σκηνή στο κήπο του σπιτιού του για τρία χρόνια για να συγκεντρώσει χρήματα για τον ξενώνα της γιαγιάς του, καθώς και η σεφ Manju Malhi, που πρόσφερε μαθήματα μαγειρικής στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2023: Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα αποκάλυψαν τη σκηνή