Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τουλουπάκη και επίκουροι της: Σε εξηγήσεις οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για τη Novartis

Η Ελένη Τουλουπάκη, πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς

Ελένη Τουλουπάκη, πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς

Ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων προσήλθαν σήμερα το πρωί στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς της Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης για την υπόθεση της Novartis.

Οι 3 εισαγγελείς κλήθηκαν σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς τους στη Novartis.

Και οι 3 ζήτησαν και πήραν πολυήμερη προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, λαμβάνοντας και το υλικό της δικογραφίας.

Η έρευνα του κ.΄Ζαχαρή ρίχνει αυλαία με τις εξηγήσεις των 3 εισαγγελέων. Ανεξάρτητα με το εάν προέκυψαν ή όχι ενδείξεις εμπλοκής ή όχι των 3 εισαγγελέων σε παράνομες ενέργειες, δικονομικά η κατάθεση τους με την ιδιότητα του υπόπτου ήταν δεδομένη καθώς σε βάρος τους έχουν κατατεθεί μηνυτήρια αναφορές από 4 πολιτικά πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων έχουν μηνυθεί για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράβασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της σύστασης συμμορίας.