Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τα 10 ελληνικά νησιά που προτείνει η Telegraph για διακοπές – Τα κλασσικά και τα outsider

Γερμανικό δίκτυο: Η Ελλάδα νικήτρια του καλοκαιριού στον τουρισμό

Δέκα δημοφιλή και ήσυχα ελληνικά νησιά για φέτος το καλοκαίρι δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», προτείνοντάς στους αναγνώστες της να τα προτιμήσουν για τις φετινές τους διακοπές.

Ο δημιουργός του άρθρου παραδέχεται, εντυπωσιασμένος, πως η Ελλάδα διαθέτει μία ανεπανάληπτη ικανότητα να παρουσιάζει εξαιρετικές εναλλακτικές δυνατότητες για διακοπές, ειδικά σε μία περίοδο που η αναζήτηση προορισμών μακριά από τα πλήθη είναι το νέο ζητούμενο.

Το εκτενές αφιέρωμα αναφέρει δημοφιλή ελληνικά νησιά που ανέκαθεν προσέλκυαν τα πλήθη των τουριστών, όπως η μοντέρνα Μύκονος, η κλασική Σαντορίνη, η καθιερωμένη Κρήτη, η λαοφιλής Ρόδος, η Κως της διασκέδασης, η όμορφη Σκιάθος, η Κέρκυρα με το εύρος επιλογών της, η κινηματογραφική Κεφαλονιά και η καθιερωμένη Ζάκυνθος.

Ωστόσο, περιλαμβάνει και εναλλακτικά νησιά, έξω από τα καθιερωμένα, όπως η Κάρπαθος και η Τήλος, που συνθέτουν, μεταξύ άλλων, τον «δεκάλογο» μοναδικότητας, γεμάτο αντιθέσεις, εικόνες και ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Ένα από τα νησιά – αποκάλυψη είναι η Σκόπελος, που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Ο ταξιδιωτικός συντάκτης εκθειάζει τα γραφικά χωριά της, τις ειδυλλιακές παραλίες της και υποκλίνεται στο μαγευτικό εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη, που είναι «σκαρφαλωμένο» σε έναν βράχο ύψους 100 μέτρων.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, Γιάννα Ευσταθίου, αναφέρει ότι ο Δήμος Σκοπέλου εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση αυτή, αναδεικνύοντας εμπειρίες και ενημερώνοντας γραφεία ΕΟΤ και κορυφαίους δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι η Σκόπελος έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον φέτος, αφού έχει συμπεριληφθεί και σε αφιέρωμα του National Goegraphic στην αρχή του έτους, ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για το 2021.

Αναλυτικά, η 10άδα νησιών της «Telegraph» είναι η εξής:

• Τήνος

• Φολέγανδρος

• Κουφονήσια

• Κάρπαθος

• Σύμη

• Τήλος

• Σκόπελος

• Μεγανήσι

• Λευκάδα

Διαβάστε ακόμη:

Αλέξανδρος Βασιλικός (ΞEE): Η Ελλάδα προσδοκά να κερδίσει το 40-50% των αφίξεων και εσόδων του 2019

Θεοχάρης για Σέρβους τουρίστες: Αυτά είναι τα 3 πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου – Πότε ανοίγουν τα χερσαία σύνορα

Τουρισμός Ώρα Μηδέν – Η επόμενη μέρα για Ξενοδόχους & Ξενοδοχοϋπαλλήλους!

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση