Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

SOS από την Εύβοια: Μεγάλο το μέτωπο λέει ο αντιπεριφερειάρχης

πυρκαγια-φωτια

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός.

Έχει ήδη εκκενωθεί προληπτικά για λόγους ασφάλειας το χωριό Κοντοδεσπότι που έχει 250 κατοίκους, προσέθεσε και σημείωσε πως όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Εύβοιας είναι στην περιοχή και δίνει μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς σημείωσε ότι η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος».

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Στις 6.00 το απόγευμα η φωτιά βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά από τον Οικισμό του Σταυρού. Όλοι οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο είπε ο Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Έχει εκκενωθεί επίσης η μονή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καίγεται δάσος στην Εύβοια – Εκκενώνονται οικισμοί (upd-video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί (upd)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγικό τέλος για δύο Σερραίους αγρότες που καταπλακώθηκαν από τα τρακτέρ τους