Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Σύμβαση 717: Νέες εγγυήσεις μαμούθ για δύο υψηλόβαθμους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ

Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)

Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)

Συνεχίζεται η επιβολή εγγυήσεων -μαμούθ στους κατηγορούμενους που απολογούνται για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου ενώπιον της Ελληνίδας Ευρωπαίας ανακρίτριας. 

Στους 2 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα για σωρεία κακουργηματικών πράξεων επιβλήθηκαν εγγυοδοσίες 800.000 και 900.000 ευρώ αντίστοιχα.

Είναι ακόμα υψηλότερες από τις εγγυοδοσίες που επιβλήθηκαν στους πρώτους 3 κατηγορούμενους της ΕΡΓΟΣΕ (από 500.000 ως 700.000 ευρώ).

Στους 2 υψηλόβαθμους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στα κατηγορητήρια των 23 μη πολιτικών προσώπων διατυπώνεται “η βεβαιότητα ότι θα είχαν αποφευχθεί 2 σιδηροδρομικά δυστυχήματα, στα Τέμπη και στο Αδενδρο,  εάν είχε ολοκληρωθεί το αντικείμενο της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία», η οποία σύμβαση  πήρε “7 παράνομες παρατάσεις” με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τουλάχιστον  κατά 15 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου – Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Κυψέλη: Ποινική δίωξη στον Γεωργιανό που εισέβαλε στο σχολείο, μαχαίρωσε καθηγητή και τραυμάτισε μαθητή