Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Σε ΦΕΚ οι πρώτοι εβδομήντα διορισμοί συμβολαιογράφων

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι αποφάσεις του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τον διορισμό των πρώτων εβδομήντα (70) Συμβολαιογράφων από τον πίνακα επιτυχόντων του πρόσφατου διαγωνισμού.

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώνεται, ότι η αρμόδια υπηρεσία καταβάλει προσπάθεια ώστε το σύνολο των διορισμών ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος αυτών, να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ (τεύχος Γ, αριθμός φύλλου 3174/4-12-2023)

Συνεχίζεται η αποχή

Την  ίδια στιγμή, οι συμβολαιογράφοι, αποφάσισαν πως θα απέχουν από τη σύνταξη συγκεκριμένης κατηγορίας συμβολαίων και δηλώσεών, και εξακολουθούν να ζητούν την απόσυρση του “Ηλεκτρονικού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων”, που θα εφαρμοστεί τον Ιανουάριο του 2024, καθώς αναγνωρίζουν μόνο το έγχαρτο συμβόλαιο και τη δια ζώσης υπογραφή.

Παράλληλα, ενημέρωσαν πως στις 11 Δεκεμβρίου, θα λάβει χώρα νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να επανεξεταστούν οι εξελίξεις και να αποφασιστεί η συνέχεια ή μη στην απεργία των συμβολαιογράφων.

Η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων

“Στη Γενική Συνέλευση των μελών του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, αποφασίστηκε η επ΄αόριστον συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη σύνταξη συγκεκριμένης κατηγορίας συμβολαίων και των δηλώσεών τους και η σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης στις 11/12/2023 προς επανεξέταση των εξελίξεων.

α) η δραματική υποστελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων, με ευθύνη της Πολιτείας και

β) το πλημμελέστατο, όπως αποδεικνύεται, έργο της κτηματογράφησης με ευθύνη, ασφαλώς, των σχετικών αναδόχων, δεδομένου ότι έχουν διαμορφωθεί κτηματολογικές βάσεις με απειράριθμα σφάλματα και παραλείψεις».

Διαβάστε επίσης: 

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα των Ελλήνων μαθητών στον διαγωνισμό PISA 2022

Στη Ρώμη Μπακογιάννη, Τσίπρας, Παπανδρέου – Πήγαν σε συναυλία για την Κάλλας

Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική Δημοκρατία