Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Συντάξεις: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από κληρονόμους για τα αναδρομικά

Oλιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης / υπεύθυνης δήλωσης από τους κληρονόμους για τα αναδρομικά του 11μήνου 2015 – 2016, αποφάσισε να δώσει η Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις θα συνεχιστούν έως την προσεχή Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στον e-ΕΦΚΑ 183.028 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 137.047 αποβιώσαντες συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο στάδιο που θα ολοκληρωθεί, εν τέλει, τη Δευτέρα 21/12/2020 και όχι αύριο, οι δικαιούχοι κληρονόμοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία χωρίς να είναι υποχρεωτική η επισύναψη των προβλεπόμενων πιστοποιητικών.

Εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα τα επισυνάπτουν ταυτόχρονα στην αίτησή τους, σε άλλη περίπτωση μπορούν μέχρι 28/2/2021 να επανέλθουν στην υπηρεσία και να τα επισυνάψουν στην αίτηση/υπεύθυνη δήλωση.

Κατά τα λοιπά, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων εξελίσσεται ομαλά από τους κληρονόμους των θανόντων συνταξιούχων για την επιστροφή των μειώσεων της περιόδου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016.

Διαβάστε επίσης:

Εντός Δεκεμβρίου η πρώτη πληρωμή αναδρομικών σε κληρονόμους