Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νίκος Παππάς: Κλήση σε απολογία από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου

Νίκος Παππάς

Νίκος Παππάς

Ώρα απολογίας για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τους χειρισμούς του στον (πρώτο) διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου κάλεσε τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ενώπιόν της στις 20 Ιανουαρίου για να απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Δίωξη που του έχει ασκήσει η Βουλή.

Συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού είναι ο εργολάβος και επίδοξος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας. Του ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος του Νίκου Παππά.

Για σήμερα είχε πάρει κλήση σε απολογία ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου. Και ο πρώην υπουργός αναμένεται να πάρει προθεσμία, ώστε να απολογηθεί μετά τον εργολάβο.

Όταν ολοκληρωθούν οι δύο απολογίες (και οι καταθέσεις των μαρτύρων που ενδεχομένως προτείνουν οι δυο κατηγορούμενοι) η ανάκριση θα ολοκληρωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα προτείνει την παραπομπή ή όχι των 2 στο Ειδικό Δικαστήριο.

Προς την ολοκλήρωσή της οδεύει και η ανάκριση για ενδεχόμενες άνωθεν παρεμβάσεις στην εισαγγελική έρευνα για τις δωροδοκίες της Novartis, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μετά τους δημοσιογράφους Παπαδάκου-Βαξεβάνη, σε απολογία κλήθηκε και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης.

Αμέσως μετά θα κληθεί σε απολογία η τότε εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα βρεθούν στην ίδια θέση και οι επίκουροι της. Τελευταίος θα απολογηθεί ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Coca Cola 3E: Δεν έχουμε ιδιοκτησιακή ή μετοχική σχέση με πρόσωπα που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης

Ζάκυνθος: 17χρονος πυροβόλησε κατά λάθος συμμαθητή του