Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κορονοϊός: Κάτοικοι της Ουχάν κάνουν λόγο για περισσότερους από 40.000 νεκρούς στην πόλη

Για πολλούς περισσότερους νεκρούς θύματα του κορονοϊού, από τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών, κάνουν λόγο οι ντόπιοι στην Ουχάν – της περιοχής που βρέθηκε στο επίκεντρο της επιδημίας και στην οποία πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός.

Όπως υποστηρίζουν μιλώντας στο Radio Free Asia, οι νεκροί μόνο στη Ουχάν υπολογίζονται κοντά στους 42.000. Η επίσημη καταγραφή κάνει λόγο για  3.182 νεκρούς  στην επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Όπως αναφέρουν, τα επτά γραφεία τελετών που εδρεύουν στην πόλη τους από την αρχή της περασμένης εβδομάδας άρχισαν να παραδίδει καθημερινά από 500 τεφροδόχους στις οικογένειες των νεκρών. Κάτι που σημαίνει πως παραδίδονται περίπου 3.500 νεκρών κάθε 24 ώρες και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, περίπου, 12 ημερών θα έχουν παραδοθεί 42.000 τεφροδόχοι.

Τα γραφεία τελετών της πόλης έχουν ενημερώσει τους συγγενείς των νεκρών ότι όλες οι τεφροδόχοι θα έχουν παραδοθεί πριν τις 5 Απριλίου, ημέρα του φεστιβάλ «Qing Ming» κατά την οποία οι οικογένειες επισκέπτονται τους τάφους των προγόνων τους. Το περιοδικό Caixin κατέγραψε την μαρτυρία οδηγού φορτηγού, ο οποίος αποκάλυψε ότι παρέδωσε σε γραφείο τελετών στην περιοχή Χανκού της Ουχάν μέσα σε δύο ημέρες φορτία με 5.000 τεφροδόχους.

Πηγή κοντά στις αρχές της Χουμπέι δήλωσε πως πολλοί κάτοικοι πέθαναν στα σπίτια τους από τον θανατηφόρο ιό, χωρίς ποτέ να έχει γίνει επίσημη διάγνωση ή να έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για τον COVID-19. Η ίδια πηγή ανέφερε στο Radio Free Asia ότι μέσα σε ένα μήνα μόνο έγιναν 28.000 αποτεφρώσεις νεκρών στην Ουχάν και πρόσθεσε πως κάθε γραφείο τελετών παραδίδει δύο φορές την ημέρα στις τοπικές αρχές τα στοιχεία αποτεφρώσεων που έχει εκτελέσει.

Οι κινεζικές αρχές διέψευσαν τα δημοσιεύματα, ωστόσο αξιωματούχος από την τοπική κυβέρνηση στην Ουχάν δήλωσε στον κινεζικό Τύπο τη Δευτέρα πως ο τελικός αριθμός των νεκρών από τον ιό θα δοθεί στην δημοσιότητα τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο και δεν υπάρχει σχέδιο να αλλάξει αυτή η ημερομηνία.