Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Προκαταρκτική εξέταση για ποινικές ευθύνες των υπευθύνων των ιδιωτικών κλινικών σε Περιστέρι και Γλυφάδα

Κακουργήματα θα αναζητήσει ο εισαγγελέας για τους υπευθύνους των δύο ιδιωτικών κλινικών σε Περιστέρι και Γλυφάδα. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες κακουργηματικές ποινικές ευθύνες των υπευθύνων των 2 κλινικών όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης οι δύο έρευνες θα διενεργηθούν από εισαγγελικό λειτουργό.

Υπενθυμίζεται πως όπως ανέφερε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην κλινική στο Περιστέρι εντοπίστηκαν 28 θετικά κρούσματα, από τα οποία 13 αφορούν τροφίμους και 11 εργαζομένους καθώς και άλλα 4 κρούσματα τα οποία δεν διευκρίνισε ποιους αφορούν. Η δομή στεγανοποιήθηκε και τέθηκε σε καραντίνα ενώ συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις και τοποθετήθηκαν υπεύθυνοι. Μέχρι το βράδυ θα πραγματοποιηθούν άλλοι 45 έλεγχοι στη συγκεκριμένη δομή.