Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ιταλία: Μόνο για τους μη εμβολιασμένους μαθητές η τηλεκπαίδευση από τα δημοτικά έως τα λύκεια

Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση Πέμπτη και Παρασκευή στα κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, απλουστεύονται, στο εξής, οι κανόνες για την προσφυγή στην τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε ότι στους παιδικούς σταθμούς η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνον αν, σε κάθε τάξη, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε θετικά παιδιά. Από το δημοτικό και πέρα, η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα αφορά μόνον τους μη εμβολιασμένους μαθητές. Στις τάξεις των δημοτικών σχολείων θα «ενεργοποιείται» μετά το πέμπτο κρούσμα, στα γυμνάσια και στα λύκεια μετά το δεύτερο.

O Ιταλός υπουργός παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι δήλωσε ότι «το 81,3% των μαθητών παρακολουθεί τα μαθήματα με φυσική παρουσία, και το 92% των δασκάλων και καθηγητών εργάζεται κανονικά, εντός των σχολικών κτηρίων». «Το κύριο όπλο μας παραμένει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Συνολικά, στην φάση αυτή, στους παιδικούς σταθμούς της Ιταλίας το 23,3% των παιδιών είναι θετικά ή σε προληπτική καραντίνα. Το ποσοστό θετικών μαθητών και σε τηλεκπαίδευση στα δημοτικά είναι 22,5% και στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας 15,8%.

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, τέλος, πρόσθεσε ότι στις περιπτώσεις στις οποίες οι τάξεις θα πρέπει να συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, αυτή θα διαρκεί 5 ημέρες και όχι 10, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ιταλία: Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων προαναγγέλλει ο Ντράγκι

Βρετανία: Ακόμα τρεις βουλευτές των Συντηρητικών του ζητούν να παραιτηθεί