Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Επιστροφή στα θρανία: Ανοίγουν αύριο τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

σχολείο

Επαναλειτουργούν μερικώς τα σχολεία: Από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι μαθητές του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και όσοι φοιτούν σε ειδικά σχολεία επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες.

Ταυτόχρονα, επιστρέφουν στις νέες «συνήθειες» που έχει επιβάλει η πανδημία του νέου κορονοϊού και που αποτελούν το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

Με τα ίδια μέτρα ανοίγουν τα σχολεία

Για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής θα ισχύσουν εν πολλοίς τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο με διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης ανά τάξη και είσοδο από διαφορετικές πύλες, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Επίσης, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών και μάθημα με ανοιχτά παράθυρα.

Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Rapid test σε εκπαιδευτικούς

Εξακόσιοι περίπου εκπαιδευτικοί και μέλη του προσωπικού των σχολείων εξετάστηκαν χθες στο πλαίσιο των δωρεάν rapid tests που γίνονται στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, στο 72ο και στο 9ο Δημοτικά Σχολεία.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σήμερα, Κυριακή.

Αντίστοιχα τεστ γίνονται και σε άλλους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμη:

Χαρδαλιάς: Τι μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα – Κλειστό το λιανικό εμπόριο, ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία

Γκ. Μαγιορκίνης: Πότε αναμένεται μεγάλη ύφεση της πανδημίας;

Politico: Η ΕΕ κάνει τα στραβά μάτια στις διμερείς συμφωνίες του Βερολίνου για περισσότερα εμβόλια