Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημήτρης Λιγνάδης: Την καταδίκη του για 3 βιασμούς πρότεινε ο εισαγγελέας

Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης

Την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς πρότεινε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο εισαγγελέας Κων. Κούντριας.

Αντίθετα, πρότεινε ο σκηνοθέτης να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για τον 4ο καταγγελλόμενο βιασμό, καθώς η απουσία του από το δικαστήριο δημιουργεί αμφιβολίες για την αλήθεια των λεγομένων του.

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλου, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη των εγκλημάτων.

Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη.

Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής», τόνισε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Κατά την κρίση του «κοινός παρανομαστής είναι ο δόλος για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Κοινό χαρακτηριστικό η ανηθικότητα και το μη υποστηρικτό περιβάλλον των παθόντων. Καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε επαγγελματική εξέλιξη λόγω των γνωριμιών του».

Για τον ισχυρισμό του Δημήτρη Λιγνάδη, περί σκευωρίας ο εισαγγελέας απάντησε:

«Δεν προκύπτει τέτοια κόντρα με το ΣΕΗ που να οδηγήσει στις κατηγορία. Δεν προέκυψε οργανωμένο σχέδιο για να στραφούν κατά της υπουργού πολιτισμού η οποία ουδέποτε έκανε αναφορά σε σκευωρία».

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις κατά την απολογία του.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα – Πότε θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου

Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν είμαι ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής» – Τι είπε για το #metoo

Εισαγγελείς για Πάτρα: Μόνη ύποπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Μαλένας και της Ίριδας