Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

ΑΠΘ: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για τους καθηγητές που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) -

Ξεκίνησε προκαταρκτική ποινική έρευνα στο ΑΠΘ για τις ψηφιακές εξετάσεις από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Η παρέμβαση αποφασίστηκε μετά την άρνηση των καθηγητών του ΑΠΘ να προχωρήσουν σε ψηφιακές εξετάσεις για να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος, καθώς αρκετές είναι οι σχολές που τελούν υπό κατάληψη ως αντίδραση στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

H απόφαση των Καθηγητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ βασίστηκε στο γεγονός ότι δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Η απόφαση:

H Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη συνεδρία της με αριθμό 8α/1-2-2024 αποφάσισε:

Να μην διεξαχθούν εξ αποστάσεως εξετάσεις καθώς θεωρεί ότι δεν πληρούται η οριζόμενη εκ του νόμου 4597/2002 (Αρ. 65, π. 4, εδ. β) προϋπόθεση του αδιάβλητου της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Να εξετάσει την κατ΄ εξαίρεση εφαρμογή κάθε πρόσφορου τρόπου διεξαγωγής εξετάσεων διπλωματικών εργασιών, διδακτορικών διατριβών, φοιτητών Erasmus και ολιγομελών ομάδων τελειόφοιτων.

Ιωάννης Θ. Ρέκανος, Καθηγητής
Πρόεδρος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Διαβάστε επίσης:

Ελβετία: Τρακτέρ κατέβηκαν στους δρόμους στη Γενεύη – Η πρώτη κινητοποίηση των αγροτών στη χώρα

Υπουργείο Ναυτιλίας: Διαψεύδει τα περί κοινών περιπολιών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο

Κερατσίνι: Συνελήφθη 78χρονος για βιασμό ανήλικης – Την κακοποιούσε από το 2017