Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δημοφιλή στο Internet

Μένουμε σπίτι και δοκιμάζουμε πεντανόστιμη ντοματόπιτα

Ντοματόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη

Μία πίτα πανεύκολη, πλούσια σε γεύση, μία συνταγή που θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά

Μία διαφορετική πίτα μας προτείνει σήμερα να δοκιμάσουμε ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ ετοιμάζει ντοματόπιτα, μία πίτα τέλεια σε γεύση, που μπορούμε να φτιάξουμε ως κύριο φαγητό ή ως μεζέ για να έχουμε για κάθε ώρα της ημέρας.

Ο σεφ μας συμβουλεύει να προσέχουμε να εξατμιστεί η υγρασία από τη γέμιση όταν μαγειρεύουμε, για να μη μας πανιάσουν τα φύλλα.

Υλικά

12 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρούς κύβους

400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

7 φύλλα για χωριάτικες πίτες

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

1 κ.γ. βασιλικό, ξερό

1 κ.γ. δυόσμο, ξερό

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

5–6 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το άλειμμα των φύλλων

Σουσάμι, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Κατόπιν, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καραμελώνουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το καραμελώνουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.

Ύστερα, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι το μαϊντανό, τον άνηθο, το βασιλικό και τη ρίγανη.

Αμέσως μετά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τη φέτα, το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Έπειτα, αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 35Χ25 εκ. με ελαιόλαδο, τοποθετούμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και με ένα πινέλο το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

Κατόπιν, τοποθετούμε ένα φύλλο στο πάνω πλευρά του ταψιού, έτσι ώστε να προεξέχει 10εκ. και το πασπαλίζουμε κι αυτό με ελαιόλαδο.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τρία φύλλα ακόμα, ένα για την κάτω, ένα για τη δεξιά και ένα για την αριστερή πλευρά.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα και κλείνουμε με τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα

Ύστερα, τοποθετούμε ακριβώς από πάνω 2 λαδωμένα φύλλα, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε για 1 ώρα.

Μόλις ετοιμαστεί, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης