Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δημοφιλή στο Internet

Γευστικά σουτζουκάκια με ρύζι

Σουτζουκάκια με ρύζι από τον Γιώργο Τσούλη

Γευστικά σουτζουκάκια με ρύζι είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για το τραπέζι της Δευτέρας

Ο Γιώργος Τσούλης μας δείχνει μία ενδιαφέρουσα συνταγή για τα σουτζουκάκια και μας συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε το γάλα μαζί με τη σόδα, ώστε να γίνουν ακόμα πιο αφράτα τα σουτζουκάκια μας.

Υλικά

Για τον κιμά:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, από λάπα

100 ml γάλα, πλήρες

1 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί

¼ κ.γ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα:

800 γρ. ντομάτα κονσκασέ

200-250 ml νερό

2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό

50 ml ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ντοματοπελτέ

2 μπαχάρια ολόκληρα

½ κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

Ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ και πλάθουμε με τα χέρια μας.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει ο κιμάς.

Μόλις σφίξει ο κιμάς πλάθουμε σουτζουκάκια βάρους 30 γρ. περίπου.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα σε όλη τους την επιφάνεια .

Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια από το τηγάνι σε ένα πιάτο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τα σουτζουκάκια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, το σκόρδο, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης