Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Real Estate

Βιργινία Βεντουράκη: Σήμερα κληρώνει για τη μεζονέτα στη Φιλοθέη

Σεραφείμ Φυντανίδης - Βιργινία Βεντουράκη

Σεραφείμ Φυντανίδης - Βιργινία Βεντουράκη

Στο σφυρί βγαίνει σήμερα η μεζονέτα, πρώην ιδιοκτησίας της Βιργινίας Βεντουράκης στη Φιλοθέη, τέσσερα χρόνια μετά την εκποίηση του εξοχικού του ζευγαριού Φυντανίδη – Βεντουράκη στην Τήνο.

Αυτή τη φορά η διαδικασία προχωρά με επισπεύδουσα την Intrum και τιμή εκκίνησης το ποσό των 1,18 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατοικία κατασχέθηκε για οφειλή 500 χιλιάδων ευρώ και φέρει προσημειώσεις υποθήκης σε Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς και την υποθήκη στη ΔΟΥ Χαλανδρίου, μεταξύ των οποίων προσημείωση υποθήκης για το ποσό των 650.000 ευρώ, προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για 480.000 ευρώ, προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς και κατά της οφειλέτιδας για το ποσό των 6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, υποθήκη υπέρ της ΔΟΥ Χολαργού για το ποσό των 1,9 εκατ., αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΔΟΥ Χαλανδρίου για το ποσό των 304.509 ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της εταιρείας ARCON CONSTRUCTIONS ATE για το ποσό των ευρώ 44.767 ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση υπέρ του δημοσίου και υπέρ της PHOENIX NPL FINANCE.

Το ακίνητο απέχει περίπου 600 μέτρα από τη λεωφόρο Κηφισίας και περίπου 200 μέτρα από την λεωφόρο Καποδιστρίου. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1.095 τ.μ., διαθέτει εξωτερική πισίνα και αποτελείται από

Η σύζυγος του εκλιπόντα δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας, Σεραφείμ Φυντανίδη, είχε διακοσμήσει η ίδια τη βίλα, ως γνώστης της εσωτερικής διακόσμησης και άριστη οικοδέσποινα. Η Βιργινία Βεντουράκη ήταν αντιπρόσωπος της ολλανδικής εταιρείας De Boer, που εκπόνησε και έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το όνομά της ενεπλάκη σε «σκάνδαλο» το 2005, όταν ο φάκελος της υπόθεσης για τρία έργα που είχε αναλάβει η ίδια εταιρεία στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, που ελέγχονταν από τις εισαγγελικές αρχές για υπερκοστολογήσεις και κακοτεχνίες, ύστερα από σχετικό πόρισμα του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.