Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δελτία Τύπου

SmartCV: Νέα υπηρεσία βίντεο-συνεντεύξεις on-demand

SmartCV

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στις αρχές του χρόνου η εμπορική διάθεση της νέας υπηρεσίας του SmartCV: Οι βίντεο-συνεντεύξεις on-demand, που δουλεύουν ως εξής:

Η εταιρεία στέλνει με email στον υποψήφιο ορισμένες ερωτήσεις στις οποίες ο υποψήφιος απαντάει με βίντεο από την κάμερα του υπολογιστή ή του κινητού του στον χρόνο που επιλέγει, εντός μίας συγκεκριμένης προθεσμίας.

Οι βίντεο-συνεντεύξεις είναι ιδιαίτερα αποδοτικές για τις εταιρείες κατά τη διάρκεια επιλογής των υποψηφίων διότι:

-Ο υποψήφιος έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει καλύτερα και με μεγαλύτερη άνεση χρόνου τον εαυτό του.

-Η εταιρεία αποκτά πληρέστερη εικόνα για τον υποψήφιο, η οποία της επιτρέπει να βγάλει περισσότερα και ουσιαστικότερα συμπεράσματα σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία.

-Εξοικονομείται πολύς χρόνος χωρίς ανάγκη δέσμευσης με τηλεφωνικά ραντεβού σε ορισμένη χρονική στιγμή όπως στην περίπτωση του τηλεφωνήματος. Η εταιρεία μπορεί να δει τη βίντεο-συνέντευξη στον χρόνο που επιθυμεί.

-Η εταιρεία μπορεί να δει περισσότερους υποψήφιους σε λιγότερο χρόνο. Ο καθαρός χρόνος απάντησης του υποψήφιου στη βίντεο-συνέντευξη ισούται περίπου με το μισό χρονικό διάστημα μιας τηλεφωνικής συνομιλίας.

-Εξοικονομείται πολύς χρόνος από τις ζωντανές συνεντεύξεις (με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης) διότι γίνονται λιγότερες και πιο στοχευμένες.

-Η αξιολόγηση γίνεται αντικειμενικότερη, καθώς έχει την ίδια -λεπτομερή- εικόνα για τον υποψήφιο παραπάνω από ένα μέλος της ομάδας.

Οι βίντεο-συνεντεύξεις είναι πλήρως παραμετροποιήσημες με πλήθος ρυθμίσεων όπως: διάρκεια απάντησης, αριθμό λήψεων ανά ερώτηση, απάντηση με συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο σκέψης, διατύπωση ερώτησης με κείμενο ή βίντεο κ.α.

Η νέα υπηρεσία είναι πλήρως ενσωματωμένη στην υπόλοιπη λειτουργικότητα της πλατφόρμας, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει και εντελώς ανεξάρτητα, καλύπτοντας έτσι και εταιρείες που χρησιμοποιούν ήδη μια άλλη λύση -ή και καμμία- για την διαχείριση των βιογραφικών τους. Είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες μαζί με ένα demo video στη διεύθυνση https://smartcv.co/el/video-interviews