Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δελτία Τύπου

Καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό δεν γίνεται! Κάνε τη σωστή επιλογή με το Public!

Public

Μπήκαμε αισίως στον Ιούνιο και η πιο ζεστή εποχή του χρόνου είναι επισήμως εδώ.

Τους επόμενους μήνες, η θερμοκρασία θα κάνει high score και όλοι ψάχνουμε τρόπους να την αποφύγουμε. Σε αυτή μας την προσπάθεια δεν υπάρχει μεγαλύτερος σύμμαχος από τα κλιματιστικά τα οποία προσφέρουν δροσιά που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη λύση. Πριν πιάσει καύσωνας λοιπόν, προμηθεύσου κι εσύ νέο κλιματιστικό για να κάνεις το σπίτι πιο άνετο αυτό το καλοκαίρι.

Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κλιματιστικό

Στην αναζήτησή σου για κλιματιστικό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι το εμβαδό του χώρου που θες να καλύψεις. Βάσει των τετραγωνικών μπορείς να βρεις πόσα BTU πρέπει να είναι το air condition για να ψύξει αποδοτικά το χώρο. Έπειτα πρέπει να δώσεις έμφαση στην ενεργειακή ετικέτα. Ένα ακριβότερο κλιματιστικό με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας είναι μία πιο οικονομική επένδυση σε βάθος χρόνου.

Μετά πρέπει να σκεφτείς τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει το κλιματιστικό σου. Εμείς σου προτείνουμε να διαλέξεις ένα μοντέλο με ιονιστή, για να έχεις όχι μόνο δροσερό αέρα, αλλά και καθαρή ατμόσφαιρα. Αν θες το κλιματιστικό σου να είναι έξυπνο τότε φρόντισε να έχει Wi-Fi, για να το ελέγχεις ακόμα και απομακρυσμένα από το κινητό σου.

Χρησιμοποίησε σωστά το κλιματιστικό σου

Όσο έξυπνο κι αν είναι το νέο σου κλιματιστικό, η απόδοσή του θα είναι η ενδεδειγμένη για χρόνια μόνο αν το χρησιμοποιείς κι εσύ με τον σωστό τρόπο. Το κυριότερο tip είναι να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία στο σωστό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να βάζεις τη θερμοκρασία στους 18° για να δροσίσεις το χώρο γρηγορότερα.

Ο ρυθμός με τον οποίο θα κρυώσει ένα δωμάτιο είναι ίδιος, απλά το κλιματιστικό σου δεν θα σταματήσει να λειτουργεί μέχρι να φτάσει στη θερμοκρασία που όρισες. Αυτό σπαταλά ενέργεια άσκοπα. Επιπλέον, μπορείς να βοηθήσεις το κλιματιστικό σου στο έργο του κλείνοντας κουρτίνες ή παντζούρια τις ώρες με πολύ ηλιοφάνεια. Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσεις, έως ένα βαθμό, την αύξηση της θερμοκρασίας στο σπίτι.

Σημαντικό ρόλο στη σωστή απόδοση παίζει και εγκατάσταση του κλιματιστικού. Η τοποθέτηση του κλιματιστικού είναι μία δουλειά που πρέπει να αφήσεις σε επαγγελματίες τεχνικούς του χώρου. Επιπλέον, σε επαγγελματία πρέπει να απευθύνεσαι και για τη συχνή συντήρηση του κλιματιστικού, η οποία συμβάλει κι αυτή με τη σειρά της στη σωστή λειτουργία της συσκευής για πολλά χρόνια.

Προσφορές σε κλιματιστικά

Και τώρα έρχεται η ώρα της επιλογής. Αφού αναλύσαμε τους τομείς στους οποίους πρέπει να δώσεις έμφαση, ας δούμε μερικά κλιματιστικά που καλύπτουν τις ανάγκες σου και έρχονται σε πολύ προσιτές τιμές. Στην κατηγορία των κλιματιστικών 9.000 BTU το Inventor 09 PR1VI32-09WF/PR1VO32-09B είναι μία από τις πληρέστερες λύσεις. Η ενεργειακή του κλάση είναι A++, διαθέτει ιονιστή, ενώ έχει και Wi- Fi.

Αν χρειάζεσαι κάτι πιο μεγάλο τότε σου προτείνουμε το Hisense 12 TG35VE00G / TG35VE00W απόδοσης 12.000 BTU. Είναι και αυτό εξαιρετικά οικονομικό από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος, παράγει λίγο θόρυβο, ενώ ψύχει πολύ γρήγορα το χώρο. Για πολύ μεγάλους χώρους πρέπει να ανέβεις στην κατηγορία των 18.000 BTU. Εκεί το Gree Lomo GRS-181EI/GRSO-181EI/JLM-N3 είναι η καλύτερη πρόταση. Με A++ ενεργειακή απόδοση, ιονιστή, Wi-Fi και υψηλή απόδοση έχει ό,τι χρειάζεσαι για ένα δροσερό καλοκαίρι.

Τι άλλο παίζει εκτός από air condition;

Πέρα από τα κλασικά air condition, υπάρχει και η επιλογή του φορητού κλιματιστικού. Οι συσκευές αυτές έρχονται σε παρόμοιες αποδόσεις με τα δημοφιλέστερα κλιματιστικά (9.000-12.000 BTU), έχουν κι αυτά προηγμένα χαρακτηριστικά όπως Wi-Fi, ενώ προσφέρουν το επιπλέον πλεονέκτημα ότι μπορείς να τα πάρεις σε όποιο δωμάτιο θες ή στο εξοχικό! Για τα δωμάτια που δεν έχουν κλιματιστικό, μην ξεχνάς και τη λύση του ανεμιστήρα. Μπορεί ο ανεμιστήρας να μην ρίχνει τη θερμοκρασία, αλλά προσφέρει σίγουρα λίγη δροσιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Για όλα τα κλιματιστικά και τα προϊόντα ψύξης που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι απευθυνθήκαμε στο Public. Εκεί βρήκαμε προσφορές σε κλιματιστικά, χρήσιμες πληροφορίες και ό,τι χρειαζόμαστε από πλευράς υπηρεσιών, για να έχουμε το κλιματιστικό μας έτοιμο όταν το χρειαστούμε. Τσέκαρε κι εσύ το Public.gr για να περάσεις ένα δροσερό καλοκαίρι 2021!

Διαβάστε ακόμη:

Public.gr: E-shop της δεκαετίας 2011-2021 στα e-volution Awards

Οι εκδηλώσεις Ιουνίου στο Public

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό event έρχεται… Ζήσ’ το όπως του αξίζει, μόνο στο Public!

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση