Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δελτία Τύπου

Οι προτάσεις της ΔΕΗ στη συνάντηση εργασίας για συνέργειες μεταξύ των θυγατρικών της ΕΕΣΥΠ

ADMHE ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ Παναγιωτάκης

Εμμ. Παναγιωτάκης - Πρόεδρος ΔΕΗ

Πέντε προτάσεις κατέθεσε η ΔΕΗ, σχετικά με την ανάπτυξη πιθανών συνεργειών μεταξύ των θυγατρικών εταιρειών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ), στο πλαίσιο της δεύτερης συνάντησης εργασίας.

Στην ημερίδα της ΕΕΣΥΠ, η ΔΕΗ παρουσίασε τα εξής σημεία:

Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες και δυνατότητες βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και «εμπειρίας» του πελάτη, η ΔΕΗ κινήθηκε σε τρεις άξονες.

  1. την υλοποίηση ψηφιακών υπογραφών, που επέτρεψαν την κατάργηση των έγχαρτων εκκαθαριστικών μισθοδοσίας, την υλοποίηση αποκλειστικά ηλεκτρονικών λογαριασμών κ.λπ.
  2. Την υλοποίηση συστήματος E-learning, που επιτρέπει στους εργαζομένους να εκπαιδεύονται στον χρόνο της επιλογής τους, να εξετάζονται και να πιστοποιούνται. Από τα πρώτα θέματα που καλύφθηκαν ήταν η ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής.
  3. Την ηλεκτρονική αξιολόγηση προσωπικού με τρία επίπεδα αξιολογητών, με κριτήρια προσαρμοσμένα στην κατηγορία κάθε αξιολογούμενου, με τεκμηρίωση της βαθμολογίας ανά κριτήριο και με σχόλια τόσο τυποποιημένα από κατάλληλη λίστα, όσο και ελεύθερα.

Υπογραμμίζεται ότι στη δεύτερη συνάντηση εργασίας μεταξύ των θυγατρικών της ΕΕΣΥΠ συμμετείχαν οι διοικήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων του χαρτοφυλακίου της ΕΕΣΥΠ, και συγκεκριμένα: ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΑΑ, ΕΤΑΔ, ΑΕΔΙΚ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΔΕΘ-HELEXPO, ΕΛΤΑ, Ελληνικές Αλυκές, ΟΚΑΑ και ο όμιλος ΟΑΣΑ.

Όπως επισημάνθηκε, η ΕΕΣΥΠ προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις δυνατότητες συνεργειών μεταξύ των θυγατρικών, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο, καθώς και στη στρατηγική και στις δράσεις σχετικά με την προώθηση της τεχνολογίας και της ψηφιακής σύγκλισης.

Τέλος, στη δεύτερη ενότητα της συνάντησης, η ΕΕΣΥΠ παρουσίασε τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας και πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός επηρεάζει το μοντέλο λειτουργίας και ανάπτυξης των αντίστοιχων κλάδων ενδιαφέροντος. Ψηφιακές υπηρεσίες, αυτοματοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών και εν γένει επιχειρησιακή ψηφιοποίηση, διασύνδεση και ασφάλεια συστημάτων, ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων θα είναι οι βασικοί άξονες που οι εταιρείες θα πρέπει να ενσωματώσουν στην ψηφιακή στρατηγική τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ντίνος Μπενρουμπή (Protergia): «Η ΔΕΗ λειτουργεί με ζημιά τα λιγνιτικά για να μην πουλάμε εμείς»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): «Πάω στην Κίνα να φέρω επενδυτές»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ αποδέχεται νέα αποτίμηση για τους λιγνίτες