Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,1 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Τι λένε οι πολίτες για τον εμβολιασμό

δημοσκόπηση

Διαφορά 15,1 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της ALCO η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜέΡΑ25 με 2,7% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει το ποσοστό εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπό του έναντι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς αυτή από 42% τον περασμένο Δεκέμβριο αυξάνεται στο 45%, σε αντίθεση με την εμπιστοσύνη των πολιτών στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ όπου από το 23% μειώνεται στο 21%.

Παράλληλα αυξάνεται το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας από 40% τον Δεκέμβριο στο 43% τον Ιανουάριο. Αντίθετα ένα 48% εμφανίζεται μη ικανοποιημένο από τα μέτρα.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, η πλειοψηφία (62%) κρίνει αρνητικά την προτεραιότητα που δόθηκε σε κατά τις πρώτες ημέρες του εμβολιασμού σε αξιωματούχους της κυβέρνησης που κρίθηκαν αναγκαίοι για τη σωστή λειτουργία του κράτους. Μάλιστα η πλειοψηφία δηλώνει (43%) δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένη από τον σχεδιασμό και υλοποίηση της εμβολιαστικής εκστρατείας, με το 36% να δηλώνει ικανοποιημένο και το 21% να μην απαντά.

Πάντως, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει πως θα εμβολιαστεί αμέσως αυξάνεται σε σχέση με τον Δεκέμβριο από το 33% στο 48%, ενώ  31% δηλώνει πως θα περιμένει μερικούς μήνες. Το ποσοστό που δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί μειώνεται στο 17%.

Το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως η κυβέρνηση κινείται σε αυτή τη φάση της πανδημίας ακολουθώντας τα δεδομένα, ενώ το 32% θεωρεί πως κινείται με οργανωμένο σχέδιο. Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης το 41% εμφανίζεται ικανοποιημένο ενώ το 45% διαφωνεί.

Σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, το 44% υποστηρίζει πως θα έπρεπε να γίνουν «περισσότερες» αλλαγές ενώ το 18% αναφέρει πως έγιναν οι «σωστές». Ένα μεγάλο ποσοστό αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση.