Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,2 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για συνεπιμέλεια, εργασιακά και ασφάλεια

μητσοτάκης τσιπρας

Σταθερά διψήφιο προβάδισμα 13,2 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Alco η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,2% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, 6,8% του Κινήματος Αλλαγής, 5,2% του ΚΚΕ, 4% της Ελληνικής Λύσης και 2,9% του ΜέΡΑ25, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι στο 14%.

Παράλληλα,  το 41% των πολιτών εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 23% που εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και 32% που δηλώνει κανέναν από τους δύο.

Το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ το 40% δηλώνει ικανοποιημένο. Αντίθετα, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με την κυβέρνηση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της επιχείρησης εμβολιασμού, ενώ το 25% δηλώνει μη ικανοποιημένο.

Το 38% των ερωτηθέντων δηλώνει πως η οικονομία μπορεί να επανέλθει στην ανάπτυξη με μια κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 21% με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Το 33% δηλώνει απαισιόδοξο, πως με καμία από τις δύο επιλογές δεν μπορεί να επανέλθει σε ανάπτυξη η οικονομία.

Σε ερωτήματα που έχουν σχέση με ζητήματα της επικαιρότητας, το 54% των ερωτηθέντων θεωρούν πως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά περιέχει δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους ενώ το 25% ευνοϊκές. Αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας και τα φαινόμενα εγκληματικότητας το 33% δηλώνει πως δεν αισθάνεται καθόλου ασφάλεια, ενώ το 34% δηλώνει πως αισθάνεται λίγο ασφαλές. Το 24% δηλώνει πως αισθάνεται αρκετά ασφαλές ενώ το 7% πολύ.

Το 52% συμφωνεί με την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής ανά πανεπιστήμιο, ενώ το 27% διαφωνεί και το 21% δεν απαντά. Το 49% δηλώνει πως συμφωνεί με την εξίσου συνεπιμέλεια των παιδιών σε περίπτωση διαζυγίου των γονιών ενώ το 30% διαφωνεί και το 21% δεν απαντά.