Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για εγκληματικότητα και περιοριστικά μέτρα

μητσοτάκης τσιπρας

Διψήφιο προβάδισμα 13,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ  προηγείται στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων με 37,4% έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 5,9% το Κίνημα Αλλαγής, 5,6% το ΚΚΕ, 4,2% η Ελληνική Λύση, 2,9% το ΜέΡΑ25 και 1,4% η Πλεύση Ελευθερίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 20 ποσοστιαίες μονάδες του Αλέξη Τσίπρα στην εμπιστοσύνη των πολιτών συγκεντρώνοντας ποσοστό 43% έναντι 23% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα 29% των πολιτών δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, το 36% θεωρεί πως η κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με πριν 3 χρόνια, το 35% ίδια και το 23% καλύετερη.

Παράλληλα, το 56% εμφανίζεται μη ικανοποιημένο με την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, έναντι 32% που απαντά θετικά.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων με self test, to 65% θεωρεί σωστή την απόφαση έναντι 24% που τη θεωρεί λανθασμένη, ενώ το 81% των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, με το 12% να θεωρεί πως θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστές.

 

Το 62% θεωρεί επίσης πως θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα, έναντι 29% που θεωρεί πως δεν θα πρέπει να επιτραπούν.

Την ίδια ώρα αυξάνεται η ικανοποίηση των πολιτών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού, με το 55% να δηλώνει ευχαριστημένο έναντι 35% που έχει αρνητική άποψη. Ωστόσο το 51% δηλώνει πως δεν είναι ευχαριστημένο με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας έναντι 40% που δηλώνει ευχαριστημένο.

Τέλος στην «ερώτηση του κοινού», το 64% δηλώνει πως οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων επηρεάστηκαν από τις επιθυμίες της κυβέρνησης για άνοιγμα των δραστηριοτήτων, έναντι 20% που θεωρεί πως δεν επηρεεάστηκαν.