Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

«Στο Μουσείο, ξανά!»: Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται πάλι το κοινό

παγκρατι

Το νέο μουσείο Γουλανδρί στο Παγκράτι

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται πάλι το κοινό

Ο Πικάσο, ο Μπρακ, ο Μπαλτίς, ο Μονέ, ο Βαν Γκογκ κι όλη η υπόλοιπη παρέα των μεγάλων της τέχνης υποδέχονται και πάλι από την Τετάρτη, 17 Ιουνίου το κοινό στο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι.

Από τα εγκαίνιά του, εξάλλου, τον Οκτώβριο του 2019 έως και την αναστολή της λειτουργίας του, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, το νέο μουσείο – κόσμημα της Αθήνας υποδέχθηκε 106.479 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι γνώρισαν σπάνια έργα από τη συλλογή του και συμμετείχαν στις δράσεις του.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, μάλιστα, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των επισκεπτών του. Να σημειωθεί ότι στο Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.

Degas Edgar, Petite danseuse de quatorze ans

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων του Μουσείου, την αποφυγή του συνωστισμού, και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών. Επιπλέον, ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων προκαθορισμένου χρόνου επίσκεψης μέσω του goulandris.gr.

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ακυρώνονται ανέπαφα κατά την είσοδο στο Μουσείο. Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την προστασία της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων του, το Ίδρυμα Β&Ε προχωρά σε σταδιακή επαναφορά των ωραρίων λειτουργίας του Μουσείου στην Αθήνα.

Picasso, Femme Nue aux Bras Leves

Έτσι, το ωράριο λειτουργίας από 17 Ιουνίου ως 30 Ιουλίου είναι:

Δευτέρα, Τρίτη κλειστά.

Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.00.

Πέμπτη & Παρασκευή 10.00 – 20.00.

Από 1 Αυγούστου ως 30 Σεπτεμβρίου:

Δευτέρα κλειστά.

Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.00.

Πέμπτη & Παρασκευή 10.00 – 20.00

Δείτε το βίντεο του μουσείου εδώ.

Gauguin Paul Nature morte aux pamplemousses