Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτισμός

ΥΠΠΟΑ: Έργα ύψους 11.600.000 ευρώ για τις Πολιτιστικές Διαδρομές στη Βόρεια Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Με 11.600.000 ευρώ χρηματοδοτούνται έργα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορούν το πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών, ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως πληροφορεί ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, πρόκειται για τις Πολιτιστικές Διαδρομές «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» και «Πολιτιστική Εγνατία Οδός», όπου έχουν ενταχθεί έως τώρα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ και 8.900.000 ευρώ αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση:

1. «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» έχουν ενταχθεί έως τώρα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ:

2. «Πολιτιστική Εγνατία Οδός», έχουν ενταχθεί έως τώρα έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.900.000 ευρώ:

Δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη

«Η ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού μέσω του προγράμματος των Πολιτιστικών Διαδρομών στην Βόρεια Ελλάδα περιλαμβάνεται στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αξιοποιεί το στρατηγικής σημασίας χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με έργα και δράσεις, που στοχεύουν στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με αναπτυξιακό πρόσημο για τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Με στοχευμένα έργα, τα οποία συμπληρώνουν τις επενδύσεις που ήδη έχουν γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στο πολιτιστικό απόθεμα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, συνεχίζουμε με ταχείς ρυθμούς τη συντήρηση και την ανάδειξη σημαντικών μνημείων της Βόρειας Ελλάδας, ενδυναμώνοντας την οικονομία και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού», συμπλήρωσε η υπουργός, καταλήγοντας ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός του ευρύτερου -χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης- προγράμματος του ΥΠΠΟΑ για τις Πολιτιστικές Διαδρομές είναι περίπου 40.000.000 ευρώ.

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εξασφαλίσαμε ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν διατεθεί έως σήμερα για τον Πολιτισμό.

Προχωρούμε χωρίς καθυστερήσεις το σημαντικό αυτό πρόγραμμα έργων, το οποίο προστατεύει και αναδεικνύει τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την αρχαιότητα έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους, συμβάλλοντας με μετρήσιμα οφέλη στις τοπικές οικονομίες και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

Διαβάστε επίσης: