Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Βόρεια Κορέα: Δείτε πως μετέδωσε η κρατική TV την εκτόξευση του πυραύλου (video)

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) νέου τύπου, Hwasong-15, όπως ανακοίνωσε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Ο πύραυλος έχει δραστικό βεληνεκές το οποίο επιτρέπει στην Πιονγιάνγκ να πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο νέος πύραυλος, ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα, διένυσε 950 χιλιόμετρα τα 53 λεπτά της πτήσης του.

Βάσει της τροχιάς και της απόστασής του, θεωρείται ότι έχει βεληνεκές άνω των 13.000 χλμ- περισσότερο από ό,τι απαιτείται για να πλήξει την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την Ένωση Προβληματισμένων Επιστημόνων (Union of Concerned Scientists- ΗΠΑ). Ωστόσο, είναι ασαφές το πόσο βαρύ φορτίο μετέφερε, καθώς και το αν μπορεί όντως να μεταφέρει σε τέτοια απόσταση μια τόσο μεγάλη πυρηνική κεφαλή, όπως τόνισε η ένωση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (o οποίος δήλωσε ότι «θα το τακτοποιήσουμε») και ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έκριναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους ότι η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου απειλεί «τον κόσμο ολόκληρο».

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε σθεναρά» τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση και απαίτησε η Πιονγιάνγκ να «απόσχει από περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του Αντόνιο Γκουτιέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα αυτοχαρακτηρίστηκε «υπεύθυνη πυρηνική δύναμη», υποστηρίζοντας πως τα στρατηγικά της όπλα έχουν αναπτυχθεί για να αμυνθεί στον «πυρηνική πολιτική εκβιασμού και απειλή των Αμερικανών ιμπεριαλιστών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο βορειοκορεάτης στρατιώτης, που πυροβολήθηκε στα σύνορα, προσβλήθηκε από παρασιτική λοίμωξη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Κορέα: Ο Τραμπ «ικετεύει» για πόλεμο