Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Έκπληξη: Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά 2 μονάδες

Moody's

Moody's

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας ανήγγειλε πως ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες.

Η αναβάθμιση αφορά την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος κατά δύο βαθμίδες σε «Β3» από «Caa2», διατηρώντας θετικές τις προοπτικές (outlook).

Συγκεκριμένα σύμφωνα στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο ο οίκος μιλά ουσιαστική δημοσιονομική πρόοδο, ενώ βλέπει “καθαρή έξοδο” της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης.

Η αναβάθμιση δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Το σημαντικότερο είναι πως πλέον για πρώτη φορά η Ελλάδα φεύγει από τη βαθμίδα «C» στην οποία βρισκόταν από το 2011.

Όπως σημειώνει ο διεθνής οίκος, οι κύριοι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση είναι ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντική δημοσιονομική και θεσμική βελτίωση υπό το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, η οποία εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί τα επόμενα χρόνια.

Οι βελτιώσεις αυτές με την σειρά τους θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας και τον τραπεζικό τομέα.