Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με επικεφαλής της Boeing μετά το διεθνές «μπλοκ» στα «737»

Boeing

Ντένις Μιούλενμπεργκm, επικεφαλής Boeing

Τηλεφωνική συνδιάλεξη σχετικά με την κρίση που περνά ο Αμερικανικός κολοσσός της Boeing μετά το νέο δυστύχημα με αεροσκάφος 737 MAX 8 είχαν την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Ντένις Μιούλενμπεργκ, επικεφαλής της Boeing.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή της εταιρείας, ο Μιούλενμπεργκ διαβεβαίωσε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι τα 737 MAX 8 είναι “ασφαλή” και “αξιόπιστα” παρά την απόφαση που έλαβαν πολλές χώρες, ιδίως στην Ευρώπη, να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους σε αυτά τα αεροσκάφη. Η συνομιλία διεξήχθη λίγο μετά τα tweets του Τραμπ, όπου εξέφραζε τη λύπη του διότι τα αεροσκάφη είναι πλέον “πολύ περίπλοκα” προκειμένου να τα κυβερνήσουν, επισήμανε αυτή η πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η ίδια πηγή, αντιθέτως, δεν θέλησε να διευκρινίσει σε ποιον από τους δύο άνδρες ανήκει η πρωτοβουλία για την τηλεφωνική συνδιάλεξη ούτε πόσο διήρκησε η συνομιλία.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Boeing δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Οι ΗΠΑ παραμένουν μία από τις λίγες μεγάλες χώρες που διατηρούν την εμπιστοσύνη τους στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις Boeing 737-8 και 737-9 πάνω από την Ευρώπη