Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Στο μικροσκόπιο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ οι Αμερικανικοί “κολοσσοί” τεχνολογίας

Jeff Sessions, Γενικός Εισαγγελέας ΗΠΑ

Jeff Sessions, Γενικός Εισαγγελέας ΗΠΑ

Στο στόχαστρο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Jeff Sessions, μπαίνουν οι μεγάλες εταιρείας τεχνολογίας της Αμερικής.

Ο Sessions θα συναντηθεί με κρατικούς εισαγγελείς αργότερα αυτό το μήνα, προκειμένου  να συζητήσει το κατά πόσο αυτές «ενδέχεται να βλάπτουν τον ανταγωνισμό και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών στις πλατφόρμες τους».

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες του Ντόναλντ Τραμπ, o οποίος κατηγόρησε την Facebook, την Twitter και την Google πως επεμβαίνουν στις ενδιάμεσες εκλογές, καθώς όπως υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος επιλέγουν να προβάλουν περισσότερο τις θέσεις των Δημοκρατικών και όσων ασκούν στον ίδιο κριτική. Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τις εταιρείες πως αναμείχθηκαν με παρόμοιο τρόπο και στις αμερικανικές εκλογές του 2016, υπέρ της Χίλαρι Κλίντον. Οι εταιρείες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Πάντως, η προτεινόμενη κίνηση του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ είναι το πρώτο μήνυμα ενδεχόμενης αντιμονοπωλιακής δράσης από το κράτος κατά της Silicon Valley.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τραμπ γκούγκλαρε τον εαυτό του και τώρα κατηγορεί την Google

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ: Ο Τραμπ προειδοποιεί Google, Facebook και Twitter – «Βαδίζετε σε επικίνδυνη περιοχή»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Nike στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ