Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Στέλεχος του υπουργείου αντί του Χουλιαράκη στο σημερινό Euroworking Group

Χωρίς την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, πραγματοποιείται η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από ένα απλό στέλεχος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών, ο κ. Χουλιαράκης αποφάσισε να μην παραστεί στη συνεδρίαση καθώς η συζήτηση δεν θα αφορά την Ελλάδα. Παράλληλα, θα περάσουν προς επικύρωση οι ανακοινώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη από την Κομισιόν αναφορικά με την πορεία των οικονομιών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και για την Ελλάδα. Η Κομισιόν αναμένεται πως θα κάνει λόγο για δημοσιονομικό κενό ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα,  λόγω των προεκλογικών παροχών Τσίπρα και των αποκλίσεων της χώρας από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Πάντως, το κυρίως θέμα που θα απασχολήσει τη συζήτηση αναμένεται να είναι η Ιταλία και οι απαιτήσεις του Ματτέο Σαλβίνι, που απειλούν να εκτινάξουν το έλλειμμα της Ρώμης.