Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σπυράκη: Τη Δευτέρα ο Καμμένος θα κληθεί να απαντήσει τέσσερα σοβαρά ερωτήματα

Μαρία Σπυράκη

Η υπόθεση Καμμένου μονοπώλησε τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Πιο συγκεκριμένα, η κα Σπυράκη μεταξύ άλλων κατά την αρχική της τοποθέτηση σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει τη Δευτέρα στη Βουλη.»

-Γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζων;
-Ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια η σχέση του με Καμμένο;
-Σε ποιες αγοραπωλησίες έχει εμπλακεί ο κ. Παπαδόπουλος;
300.000 βλήματα, ενώ οι Σαουδάραβες φαίνονται για 100.000; Τι να απέγιναν τα 200.000;

Ακόμη, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναρωτήθηκε αν έχει υπογραφεί τελικά η συμφωνία «κατά τον κ. Καμμένο η σύμβαση έχει υπογραφεί. Το αναφέρει μάλιστα ο ίδιος στη Βουλή. Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εισπράξει ήδη 66 εκ. Ευρώ. Τι ακριβώς έχει γίνει με τα 66 εκ. Ευρώ που θα έπρεπε να έχουν ήδη εισρεύσει;»

Ερωτηθείσα για τους χειρισμούς του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Κακλαμάνη, η κα Σπυράκη τόνισε ότι «ο κ. Κακλαμάνης υιοθέτησε πλήρως τη στάση της ΝΔ.«Η ΝΔ ορθά ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό», λέει στην ΕΦΣΥΝ.

Επιπλέον, η κα Σπυράκη επισημαίνει ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που έχει επιλεγεί στη Βουλή και δεν υπήρχε διαρροή. Το ερώτημα είναι πολιτικό: τι έχουν να κρύψουν σε μια διακρατική συμφωνία που έχει κυρώσει η Βουλή χωρίς μεσάζοντα;»

Όσον αφορά στη στάση του υπουργού Εξωτερικών σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα η “γαλάζια” εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο κ. Κοτζιάς μάλιστα είχε κάνει την πρόβλεψη να ενημερώνονται οι βουλευτές για πράξεις του ΥΠΕΞ άνω 25.000 ευρώ. Άρα, τι έχουν να κρύψουν; Είναι όλα απολύτως γνωστά, έχουν επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ, αλλά διακρίνουμε μια όψιμη τυποκρισία.. Η συζήτηση προκύπτει από τις συνεχείς αναφορές του Τύπου για τη σύμβαση.»

Η κα Σπυράκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο σημειώνοντας ότι σε δελτία τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποτυπώνονται οι επισκέψεις Παπαδόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, ενώ ο κ. Καμμένος διέψευδε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε κάποια σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΕΔΕ για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων διέταξε ο Καμμένος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίση πανικού στο Μαξίμου βλέπουν στην Πειραιώς σχετικά με την υπόθεση Καμμένου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα χτυπήματα από Φίλη και Κυρίτση σε Καμμένο: «Να ακυρωθεί η πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία»