Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Public Issue: Προβάδισμα 24 μονάδων στην Ν.Δ. – 50% των πολιτών θέλει άμεσα εκλογές!

ΝΔ

Αλέξης Τσίπρας - ΚυριάκοςΜητσοτάκης

Εντυπωσιακό προβάδισμα, για πρώτη φορά, 24 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει νέα έρευνα της Public Issue που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο, καθώς επίσης σημαντική είναι η διαφορά μεταξύ του Α.Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία φθάνει περίπου στο διπλάσιο!

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία είναι και η πρώτη μετά τη διακοπή της συνεργασίας της με την εφημερίδα “Αυγή”, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18% ενώ η Νέα Δημοκρατία 42%, η Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό 51% υποστηρίζει ότι κανένα από τα δυο κόμματα δεν κρίνονται κατάλληλα για τη διακυβέρνηση της χώρας και στην αναγκαιότητα για άμεσα βουλευτικές εκλογές υποστηρίζει το 50% έναντι 48% που δεν τις θεωρεί αναγκαίες.

Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ στην πρόθεση των πολιτών να μην κυβερνήσει κανένας από τους δύο συγκεντρώνει το 35%.

Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.

Αναφορικά με το μνημόνιο, ποσοστό 85% υποστηρίζει όχι σε ένα νέο μνημόνιο ενώ το 66% των πολιτών υποστηρίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αποχωρήσει απο την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλό ποσοστό της τάξεως του 75% των πολιτών υποστηρίζει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει εντός των προσεχών 12 μηνών και το 68% θεωρεί ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση θα γίνει χειρότερη.

Σε λάθος κατεύθυνση κινείται η χώρα υποστηρίζει το 89% των Ελλήνων πολιτών εμφανίζοντας αύξηση έναντι του Σεπτεμβρίου οπότε υποστήριζαν ότι οδεύουμε προς λάθος κατεύθυνση το 85%.

Σημαντικά υψηλό είναι το ποσοστό των δυσαρεστημένων από τη υφιστάμενη διακυβέρνηση της χώρας το οποίο και φθάνει το 91% ενώ χαμηλότερο, στο 79% είναι το ποσοστό των πολιτών που εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους από την λειτουργία της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι ξένοι ρευστοποίησαν και πάλι τις ελληνικές μετοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κλάμα» με τους Companeros_Desperados στο σούπερ μάρκετ: Βενεζουέλα θα σε πάω γιατί σε νοιάζομαι και σ’ αγαπάω

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ