Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πούτιν σε Ερντογάν: Ευελπιστούμε σε συνέχιση της συνεργασίας για την ασφάλεια

Ερντογάν Πούτιν

Βλάντιμιρ Πούτιν (αριστερά), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (δεξιά)

Πρωτοχρονιάτικη επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως αναφέρει σε αυτή, η Μόσχα είναι έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο πάνω σ’ ένα «ευρύ φάσμα θεμάτων».

Ο Πούτιν έστειλε επίσης επιστολές με ευχές για το Νέο Έτος σε παγκόσμιους ηγέτες, μεταξύ των οποίων οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Τερέζα Μέι και της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, καθώς και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, αλλά και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε χωριστή επιστολή του προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο Πούτιν υπόσχεται  να συνεχίσει την αρωγή προς τη συριακή κυβέρνηση και τον συριακό λαό στη “μάχη εναντίον της τρομοκρατίας”.

Στην επιστολή του προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο Πούτιν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να ενισχύσουν την ασφάλεια στην Ευρασία. Αφού εκφράζει τις ευχές του για την Πρωτοχρονιά, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται στους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών, τονίζοντας ότι ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης μονάδας του πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου και ότι ολοκληρώθηκε το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TurkStream.

Ο Πούτιν επισημαίνει επίσης την “αποφασιστική συμβολή” της Ρωσίας και της Τουρκίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, καθώς και στην προώθηση μιας πολιτικής διευθέτησης στη χώρα.