Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την καταστροφή πίσω από τα αυθαίρετα!

Αλέξης Τσίπρας., πρωθυπουργός

Από τις πρώτες κιόλας μέρες της τραγωδίας στο Μάτι με τους δεκάδες νεκρούς είχε φανεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις ευθύνες της πίσω από την ιστορία των αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή. Η προσπάθεια αυτή κορυφώθηκε χθες, με τις εξαγγελίες Σταθάκη – Σκουρλέτη – Φάμελλου.

Το Μέγαρο Μαξίμου ποντάρει να σώσει ό,τι απέμεινε από το πολιτικό της κεφάλαιο στην αυθαίρετη δόμηση και στο γκρέμισμα μαντρών, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αυτές είναι οι βασικές αιτίες για την τεράστια καταστροφή.

Έτσι, χθες οι τρεις υπουργοί ανακοίνωσαν πως 3.200 αυθαίρετα είναι υπό κατεδάφιση και η λίστα με τα πρώτα 100 θα είναι έτοιμη τη Δευτέρα! Δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς γιατί έπρεπε να θρηνήσουμε δεκάδες νεκρούς για να ξεκολλήσει η διαδικασία κατεδάφισης, αφού είχαν ήδη εκδοθεί και τα σχετικά πρωτόκολλα. Αναπάντητο έμεινε το ερώτημα γιατί οι εντολές αυτές δεν είχαν εκτελεστεί τόσο καιρό και έμεναν κρυμμένες στα συρτάρια.

Η κυβέρνηση είναι ευάλωτη στην παραπάνω κριτική και δεν μπορεί να επικαλεστεί την προσήλωσή της στο γράμμα του νόμου, αφού αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δεν θα είχε φέρει τον περσινό νόμο νομιμοποιήσεων.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει την προσοχή στα αυθαίρετα είναι συντονισμένη και βρίσκεται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή, με πρώτο τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε προκαλέσει αντιδράσεις δηλώνοντας στο BBC ότι για την τραγωδία έφταιγαν όσοι έχτισαν αυθαίρετα, ενώ το ίδιο αφήγημα επανέλαβαν στη συνέχεια πολλά κυβερνητικά στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρέχουν μετά την τραγωδία: Προς κατεδάφιση 3.200 αυθαίρετα στην Αττική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικοί διάλογοι της ΕΛ.ΑΣ. την ώρα της φωτιάς: «Κανένα όχημα να μην κινηθεί παραλιακά»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ομολογία-σοκ στην εισαγγελέα για τις πυρκαγιές: Οργανωμένη εκκένωση δεν έγινε ποτέ!