Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Προεκλογική φιέστα Αχτσιόγλου – Πετρόπουλου στην πλάτη των υπερχρεωμένων Ελλήνων

Γεμάτοι κέφι, χαρά και ευτυχία, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου κι ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος εγκαινίασαν σήμερα τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, Αγ. Κων/νου 8. Χαμογελαστή και φορώντας το κατακόκκινο φουστάνι της η κα Αχτσιόγλου θεωρεί επίτευγμά της την πλατφόρμα ρύθμισης των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς της πιστώνεται το «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», λίγο πριν στηθούν οι κάλπες της 26ης Μαΐου.

Μια προεκλογική φιέστα στην πλάτη των υπερχρεωμένων Ελλήνων που περίμεναν μετά τόσους μήνες καθυστέρηση και μέσα από αλλεπάλληλες κυβερνητικές παλινωδίες τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία για να πάρουν μια ανάσα. Μια «παράσταση» που τα είχε όλα, γέλια, πειράγματα, επίδειξη μέσα από τον προτζέκτορα όπως μαρτυρούν οι παρακάτω φωτογραφίες:

Η κ. Αχτσιόγλου, μετά την τελετή δήλωσε πως «η ρύθμιση σε έως 120 δόσεις των οφειλών των ασφαλισμένων είναι πλέον γεγονός. Από σήμερα ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί, λίγες μέρες δηλαδή μετά την ψήφιση του νόμου. Με το νόμο αυτό δίνουμε μία πολύ μεγάλη ανάσα σε εκατομμύρια οφειλέτες να απαλλαγούν οριστικά από τα βάρη του παρελθόντος».

«Είναι μία ευχέρεια που μας διαμορφώνει το ασφαλιστικό, όπως έχει πια σταθεί στα πόδια του και έχει καταστεί πλεονασματικό, είναι μία ευχέρεια όμως που μας δίνει και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς πλέον το σύνολο των χρεών των ασφαλισμένων είναι συγκεντροποιημένα και μπορούν να αντιμετωπιστούν με έναν ενιαίο τρόπο. Πρόκειται για μία ρύθμιση εξαιρετικά ευνοϊκή. Θα έλεγα η πιο ευνοϊκή ρύθμιση που έχει ποτέ υπάρξει στα ζητήματα των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων διότι περιλαμβάνει, πέρα από το κούρεμα των προσαυξήσεων και της δόσης, το κούρεμα της βασικής οφειλής», προσέθεσε η υπουργός.

Καταλήγοντας η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε: «Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να τελειώσουμε οριστικά με παθογένειες του παρελθόντος και να έχουμε μία εντελώς υγιή σχέση με το ασφαλιστικό μας σύστημα προς όφελος και των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, για μία διαγενεακή ισορροπία».