Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κρέτσος: Τα κανάλια θα πάρουν οριστική άδεια με διαγωνισμό το 2017

Κρέτσος

Ο πρώην γ.γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λ. Κρέτσος

Για τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρύξει το Εθνικό Συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης, μίλησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά»,ο κ.Κρέτσος ανέφερε πως «δεν θα απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς», επισημαίνοντας μάλιστα πως η χωρητικότητα του φάσματος της Digea μπορεί να χωρέσει μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας.

Τόνισε ακόμη πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση με υπουργική απόφαση και θα αναμένει την οριστική αδειοδότηση με νέο διαγωνισμό που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

«Η αδειοδότηση θα πραγματοποιηθεί με διαγωνισμό από το ΕΣΡ και με βάση τον νόμο Παππά», είπε ο κ. Κρέτσος και συνέχισε λέγοντας πως «δύο επιχειρηματικά σχήματα που πλήρωσαν δεν εκπέμπουν ενώ άλλοι που δεν έχουν πληρώσει εκπέμπουν».

Κουτρομάνος: Είμαστε ανεξάρτητοι αλλα όχι κράτος εν κράτει

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αθανάσιος Κουτρομάνος, αλλά και τα οκτώ μέλη της ανεξάρτητης αρχής, ορκίστηκαν τη Δευτέρα, παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Ο κ. Βούτσης αλλά και ο κ. Παππάς δεσμεύθηκαν ότι θα επιλύσουν όλα τα προβλήματα λειτουργικότητας που αντιμετωπίζει η Αρχή (έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής), προκειμένου να διεξαχθεί λίαν συντόμως ο νέος διαγωνισμός.

«Αναμένω ατζέντα για ρυθμίσεις και διευκρινίσεις του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Κυρίως να ξεκινήσουν συντόμως οι διαδικασίες για τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις των σταθμών εθνικής εμβέλειας, για να κλείσει έτσι ένα πρώτο κεφάλαιο σε μία κανονικότητα που έπρεπε από καιρό να διαμορφωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Το νέο ΕΣΡ οφείλει να είναι το άγρυπνο μάτι της δημοκρατίας, γιατί οι Έλληνες δικαιούμαστε να μην συρόμαστε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για θέματα τα οποία θα έπρεπε να έχουμε τακτοποιήσει» παρατήρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Public Issue: Ντροπή και οργή των Ελλήνων για την κυβέρνηση – Χρεώνουν στον Τσίπρα τον κατήφορο της χώρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΟΚ: Κυβέρνηση και Δανειστές μας στέλνουν στο Μνημόνιο υπ’ αριθμόν 4 – Ξεθώριασαν οι κόκκινες γραμμές του Αλέξη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τηλεοπτικές άδειες: Διαγωνισμός…. next year με απόφαση του ΕΣΡ