Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Η Κομισιόν «αδειάζει» το Μαξίμου: «Εσείς φταίτε για την κατάσταση στη Μόρια»

Μόρια χιόνια Κομισιόν

Τις ευθύνες των ελληνικών Αρχών για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών επεσήμανε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ν. Μπερτό, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Ωστόσο, κληθείσα να σχολιάσει τις παρούσες συνθήκες των κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, λόγω της επέλασης του χιονιά, η εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε, ότι η κατάσταση είναι ανεπαρκής και υπενθύμισε ότι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών.

Παράλληλα, η Ν. Μπερτό τόνισε, ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές.

Σημείωσε δε, ότι η Επιτροπή έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχει ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είναι έτοιμη να τα χρηματοδοτήσει. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει «οικονομική και τεχνική στήριξη», δήλωσε η Ν. Μπερτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία για αύριο Τρίτη, λόγω του χιονιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για νέο «σαρωτικό» κύμα χιονιά προειδοποιεί σε έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ – Τι λέει ο μετεωρολόγος Κ.Μαρουσάκης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρυσόγονος: Πολιτικά και όχι προσωπικά τα θέματα με τον Τσίπρα (video)