Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πέντε τελικά οι δήμοι που σπάνε τρεις μήνες πριν από τις εκλογές

χαριτσης

Αλέξης Χαρίτσης, Υπουργός Εσωτερικών

Τους πέντε έφτασαν οι δήμοι που πρόκειται να «σπάσουν», μια ανάσα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Η αρχική γνωστοποίηση αφορούσε στη διάσπαση τεσσάρων δήμων, των Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λέσβου και Βελβεντού-Σερβίων. Σήμερα, ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών σε ραδιοφωνική εκπομπή, ανακοίνωσε ότι στη λίστα με τους δήμους που θα σπάσουν, προστίθεται και ο δήμος Σάμου. Η σχετική τροπολογία, όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρίτσης, θα κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα και θα ψηφιστεί την Τρίτη.

Πριν τη γνωστοποίηση για το δήμο Σάμου, η τροπολογία προέβλεπε τα εξής για το σπάσιμο των δήμων:

Σύμφωνα με τις διαρροές, η τροπολογία προβλέπει επίσης τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με αντικείμενο την επανεξέταση των διοικητικών ορίων και άλλων δήμων και την υποβολή σχετικής εισήγησης μετά από δύο έτη στον υπουργό Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πατούλης: Θεσμική εκτροπή το «σπάσιμο» δήμων 90 μέρες πριν από τις εκλογές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΕΣ: Με σταυρό οι ευρωεκλογές, μαζί με τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Χαρίτσης ψάχνει άμεσα για… κάλπες!