Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Σακελλαρίδης με… εντολή Τσίπρα

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Την παραίτησή του από την έδρα του στη Βουλή υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες, που κυκλοφορούσαν από το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία, ανέφεραν ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σκόπευε να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαφωνία του ως προς ορισμένα μέτρα, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και αφού ο τελευταίος του εξέφρασε και προσωπικά τις ενστάσεις του για το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός του ζήτησε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του στη Βουλή. Τη θέση του παίρνει ο κ. Βερναρδάκης.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός αναμένεται να έχει απόψε μία απώλεια, αυτήν του Νίκου Νικολόπουλου, που μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε αυτό το νομοσχέδιο.