Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Πιο δημοφιλής από τον Ανδρουλάκη ο Λοβέρδος, έβδομος ο Κασσελάκης!

Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης

Ισχυρό προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, η οποία παρουσιάστηκε στο Action24.

Το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση, με προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας από το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ είναι μπροστά με 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 8,1% και το ΚΚΕ πέμπτο με 7,6%. Δημοκράτες και Πλεύση κινούνται στο 2,4% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 19,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στο 13,4%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,5%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4%. η Νίκη με 4,3%. Στο 2,9% καταγράφονται οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου και η Πλεύση Ελευθερίας.

Το 49% δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 45,5% δηλώνει ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Το 38,5% θέλει να στείλει μήνυμα προειδοποίησης στην κυβέρνηση και στο κόμμα, το 25,2% θέλει να στηρίξει το κόμμα του, το 19,4% θέλει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση ενώ το 8,9% θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση.

Το κριτήριο που θα επηρεάσει την ψήφο των ευρωεκλογών είναι η εσωτερική επικαιρότητα (36,9%), οι πολιτικές θέσεις των κομμάτων (28,2%), τα ευρωπαϊκά θέματα (16,9%).

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 37,6%, δεύτερος ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 33,7% ενώ τρίτος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος με 29,8% αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη (28,9%). Ακολουθεί η πρόεδρος της Πλεύσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου (28,4%), ο πρόεδρος της Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος (27,6%) ενώ στην έβδομη θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με 23,2%.

Το 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Παράλληλα, το 62,5% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις εξηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Ψηφίζουμε την αγορά των νέων Canadair – Πολύ σημαντικό βήμα ενίσχυσης