Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο εμίρης του Κουβέιτ διέλυσε ξαφνικά το κοινοβούλιο

Ο εμίρης του Κουβέιτ, Sabah IV Ahmad Al-Jaber Al-Sabah

Με ένα ξαφνικό διάταγμα, ο εμίρης του Κουβέιτ Sabah IV Ahmad Al-Jaber Al-Sabah διέλυσε το κοινοβούλιο της χώρας, οδηγώντας την σε πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KUNA, η απόφαση ελήφθη μετά από κατεπείγουσα σύγκλιση του κυβερνητικού συμβουλίου και πλέον η αραβική χώρα δρομολογεί πρόωρες εκλογές, προκειμένου “να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις σε επίπεδο ασφάλειας και οικονομίας”.

Ο εμίρης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η απόφαση αυτή επιβλήθηκε εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή και των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, αποφεύγοντας να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση σημειώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κοινοβουλίου, Marzouk al-Ghanem, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στην ασφάλεια και στην οικονομία.

Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, εκλογές μπορούν να διεξαχθούν σε διάστημα 2 μηνών από τη διάλυση του κοινοβουλίου. Οι τελευταίες εκλογές που είχαν διεξαχθεί στη χώρα χρονολογούνται το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο μικρός με πρόδωσε δυο φορές: Νέοι διάλογοι φωτιά στο βιβλίο του Ολάντ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη αποτυχία: Γιατί απαξίωσαν τον Π. Παπαδόπουλο και την Forthnet όλοι οι μέτοχοι της

 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036