Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές προκλήσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας

Αν η Τουρκία παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές», οφείλουμε να αντιδράσουμε, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Κληθείς να σχολιάσει την προχθεσινή δήλωση του, πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται», ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε πως αυτό που είπε είναι αυτονόητο κι άλλωστε ανάλογο μήνυμα έχει στείλει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, ευχής έργον είναι να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να αντιδράσουμε μέσω των Ενόπλως Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η οφειλόμενη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδικάζει την υποκριτική στάση της Άγκυρας, «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, όταν η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα», αλλά «αν η Τουρκία παραβιάσει τις ‘κόκκινες γραμμές’ που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε».