Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Στεφανάκης: «Αν πράγματι ο κ. Γεωργίου είπε ψέματα, να γυρίσουμε αμέσως πίσω τα 320 δις»

Γεωργίου ΕΛΣΤΑΤ

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο συνήγορος του κ. Γεωργίου, Γιώργος Στεφανάκης, μία μέρα μετά την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου: «Θεωρητικά δεν υπάρχει τέλος στην υπόθεση Γεωργίου…».

«Αν ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένοχος, αν πράγματι είπε ψέματα, αν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το έλλειμμα) ήταν ανακριβή, δεν θα είχαμε πάρει τα δάνεια» επισήμανε ο Γιώργος Στεφανάκης.

«Αν πράγματι ο κ. Γεωργίου είπε ψέματα, θα ήμασταν πλούσιοι, θα παίρναμε λεφτά που μας περίσσευαν… Τότε να γυρίσουμε αμέσως πίσω τα 320 δισεκ. ευρώ να τελειώνουμε» δήλωσε σκωπτικά ο δικηγόρος.

«Η δικαστηριακή αλήθεια δεν μπορεί να συγκρούεται προς το αυτονόητο, γιατί τότε δικάζεται το κυρός της δικαιοσύνης. Υπάρχουν 320 δις. να τα δωσουμε πίσω; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα της υδρογείου;» διερωτήθηκε.

«Και το καλύτερο ρολόι του κόσμου αν το ξεκινήσεις τώρα να δείχνει μεσάνυχτα θα δείξει ποτέ τη σωστή ώρα;» είπε ακόμα ο κ. Στεφανάκης, υπενθυμίζοντας ότι και «ο υπουργός Οικονομικών για να πάρει τη δόση διαπραγματευόταν για την απόφαση της Δικαιοσύνης. «Όταν το λάθος είναι διαρκές ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν θα είναι κολακευτικό για τη χώρα να παραβιάζουμε ό,τι είναι αυτονόητο».

Πηγή: ΣΚΑΪ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χατζηδάκης: Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ με τον κ. Γεωργίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην απαλλαγή Ανδρέα Γεωργίου από την τεχνητή διόγκωση του χρέους το 2009

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λαϊκό δικαστήριο στη δίκη του Ανδρέα Γεωργίου